Bachs anställning

Bachs anställning

Bachs anställning i Mühlhausen 1707-1708

Till fundamentalismens försvar

Till fundamentalismens försvar

När den episkopala kräklan är bruten, eller svårt stukad, måste prästen vara herden.

Ryska revolutionen och kyrkan

Ryska revolutionen och kyrkan

Ibland framställs i våra dagar reformationen – ja, till och med Kristi verksamhet – som en...

Nationen – en Guds ordning

Nationen – en Guds ordning

Det finns skäl att hävda att nationen definieras utifrån ett kristet, bibliskt perspektiv.

 • Bachs anställning

  Bachs anställning

  måndag, 10 juli 2017 14:15
 • Till fundamentalismens försvar

  Till fundamentalismens försvar

  måndag, 10 juli 2017 14:06
 • Ryska revolutionen och kyrkan

  Ryska revolutionen och kyrkan

  måndag, 10 juli 2017 13:58
 • Nationen – en Guds ordning

  Nationen – en Guds ordning

  måndag, 10 juli 2017 13:50
 • Socialdemokraterna, folkkyrkobegreppet och makten över Svenska kyrkan

  Socialdemokraterna, folkkyrkobegreppet och makten över Svenska kyrkan

  måndag, 15 maj 2017 12:20
Slagläge. Ledare 27-31 2017

Det märkliga har hänt att landets socialdemokratiske partiledare och statsminister Stefan Löfven, har manat till ytterligare repression av präster ...

Läs mer...

Som på Manasses tid. Ledare nr 25-26 2017

Med sorg konstaterar vi att dopfrekvensen i vårt land sjunker dramatiskt ...

Läs mer...

Ett pastoralt program för vår tid. Ledare 23-24 2017

Flödet från kyrkbänkarna ut till gravarna balanseras inte av flödet från dopfuntarna till kyrkbänkarna

Läs mer...

Ställföreträdande strafflidande? Ledare nr 22 2017

Behovet av evangelium är alltså obegränsat.

Läs mer...

Tronen som aldrig vacklar. Ledare nr 21 2017

Vad innebär det då i praktiken att Jesus sitter på tronen och regerar som kung?

Läs mer...

 

 

Språkbarriären är hög i österled. Men vi har faktiskt en viktig möjlighet att komma över Bottenviken och Östersjön till kristna syskon utan att behöva kämpa med språket och vår egen begränsning. Den möjligheten är Svenskfinland. En fin ingång i det kristna Finland kan vi få genom Svenska Lutherska Evangelieföreningen (SLEF), som bland annat samarbetar med Bibeltrogna vänner ELM på missionsfälten (hemsida: www.slef.fi. E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Evangelieföreningen har en rik verksamhet, bland annat tonårsläger på Åland och i Österbotten.

Det största arrangemanget i sommar är årsfesten i Vörå 26 juni-2 juli. Där kommer bland annat David Forsblom att berätta om arbetet bland gatubarn i Kenya.

4-6 augusti är det missionsfest i Jomala på Åland med temat Kristi ord för alla. Bland annat medverkar Jonny Bjuremo med bibelstudium och ungdomskören Evangelicum sjunger på gågatan i Mariehamn.

Evangelieföreningen har också en fin förlagsverksamhet. I årets katalog uppmärksammas särskilt reformationsjubileet. Ett viktigt bidrag är boken Jag tror, lär och bekänner. Det är en översättning av det tredje och sammanfattande kapitlet av Martin Luthers stora bok om nattvarden från år 1528. Översättare är docent Leif Erikson i Vasa.

Om man inte kan ta sig över Bottenhavet i sommar kan man i alla fall skaffa sig tidskriften Kristet perspektiv (Väderkvarnsvägen 10 A 12, 00920 Helsingfors).

I nr 3/2016 tog Henrik Perret upp en mycket viktig sak i sin ledare: det enskilda dagliga bibelbruket. Jesus-tron är inte något som vi bara har, den är något som vi får genom mötet med Guds Ande i Bibelns ord. Utan detta dagliga möte med Anden i Ordet tynar tron sakta av, och det andliga livet blir till en andlig sömn där man inte längre uppfattar något av Guds kärlek i Kristus. Följden blir likgiltighet och pessimism eller ytlighet. Henrik Perret påminner om vad professor Ole Hallesby sade vid ett nordiskt kristet studentmöte: ”Håll med järnhand fast vid den dagliga andakten.” Henrik Perret tillägger: ”De kyrkor som växer i dagens värld är kyrkor, som tar Guds Ord på allvar. Det är församlingar där Bibeln läses och studeras.” 

Om Henrik Perret har rätt i att bibelkrisen är en avgörande orsak till de västerländska kyrkornas svaghet, då finns här också en möjlighet för var och en att bidra till trons och kyrkans tillfrisknande.  Henrik Perret påminner om orden i Joh 20:22: ”Sedan Jesus sagt detta, andades han på dem och sade: ’Tag emot den helig Ande!’” Henrik Perret skriver: ”För varje gång vi i bön stillar oss inför Bibelns ord, andas Jesus på oss och säger: Tag emot den Helige Ande!”

Christian Braw 

Lämna feedback

 1. Inte valt något?
 2. Rubrik(*)
  Glömt ange ämne?
 3. Lämna dit inlägg(*)
  Glömt skriva något?
 4. Namn
  Ogiltig inmatning
 5. Email
  Ogiltig inmatning
 6. Lösen (1234) för att undvika spam(*)
  Ange 1234 som lösenord för att skicka
Annons▼
Annons▲

Ge en gåva

på bankgiro 514-0629.
IBAN: SE15 5000 0000 0501 1103 4973, BIC: ESSESESS, Bank: SEB 

Tänkvärt

Dopet – omskärelsen

Genom omskärelsen ingick Gud i Gamla Testamentet ett förbund med sitt folk. På liknande sätt blir vi i Nya Testamentet genom dopet upptagna i Guds förbund, ty, dopet har trätt i omskärelsens ställe (Kol. 2:11, 12). Men den som står i förbund med Gud, behö­ver inte frukta för djävulens anklagelser.


Läs mer...

Kort undervisning om nattvarden

Kort undervisning om nattvardenOm den heliga nattvarden lär vi först och främst, att den är av Herren Jesus förordnad och instiftad, ty detta läser vi tydligt i den heliga Skrift (Matt. 26:26, Mark. 14:22, Luk. 22:19, 1 Kor. 11:23). Vi vet, att denna nådens måltid skall firas i Guds kyrka till Kristi sista ankomst till domen (1 Kor. 11:26).


Läs mer...

I samma ögonblick

som den botfärdiga själen kommer med hela hjärtats begär till Gud och önskar att frälsas utan förbehåll från alla sina synder endast av nåd för Jesu förtjänsts skull försiggår nya födelsens verk i människan och rättfärdiggörelsens verk inför Guds tron.P. L. Sellergren


Läs mer...

Viktiga råd

Sköt din andliga hälsa väl! Akta dig för sådant, som kan göra dig andligt slö och likgiltig! Klema inte för mycket med dina religiösa känslor! Gräv inte ständigt i gamla minnen! Var inte rädd för att på allvar bli dömd av Guds lag! Men var inte heller rädd för att helt och fullt ta till dig evangelium!V. Rundgren


Läs mer...

Guds kärlek är omätlig

Frågar du efter bredden, så sträcker sig Guds kärlek till alla människor . Söker du längden, så har den inget slut. Vill du mäta djupet, så måste du försänka dig i den oändlighet, som är Gud själv. Frågar du efter höjden, så överstiger den alla himlar. Hur du än betraktar Guds kärlek, så är den omätlig.


Läs mer...
01234

Sök på sidan

Håll dig uppdaterad

Genom att fylla i din e-postadress nedan, kommer du automatiskt att få ett meddelande när något nytt har publicerats här på startsidan.

Ange din e-postadress: